Ærtebjerghave Børnecenter er en privat integreret daginstitution i Lille Skensved og er tilknyttet Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem. Institutionen er normeret til 102 børn. Vuggestuen består af to grupper børn – Troldeungerne og Alferne – som bor i stueetagen. Børnehaven består af Smølferne – de bor også i stueetagen (Smølferne er en blandet gruppe af store vuggestuebørn og små børnehavebørn) samt Dragerne og Fragglerne, som hører til på 1. salen.

Atmosfæren er imødekommende, lyttende og hjælpsom – børn bliver hørt og taget alvorligt. Institutionens mål er livsglade børn, der vælger at se muligheder. Glade børn udvikler positive relationer, leger mere, respekterer hinanden og lægger vægt på sammenholdet. Det gør de, når de oplever tryghed, tillid og rummelighed i hverdagen sammen voksne, der udvikler sig sammen med dem.
 
Dagligt arbejdes der med musik og bevægelse, udvikling af børns sprog samt Marte Meo. Ærtebjerghave børnecenter har fire uddannede musikpædagoger, tre pædagoger, der har været på kursus i sprogpakken, en medarbejder, der er uddannet Marte Meo terapeut og to andre er under uddannelse til Marte Meo terapeuter.

Der er et tæt og velfungerende brobygningsforløb mellem Højelse Skole og Ærtebjerghave Børnecenter.

Læs mere om Ærtebjerghave Børnecenter HER eller ring på 74 75 00 00.

DAGPLEJE
I Lille Skensved ligger der også en privat dagpleje. Skensved Dagpleje samarbejder med Ærtebjerghave Børnecenter – det sikrer en tryg overgang fra dagpleje til børnehave, hvis man vælger at fortsætte i børnehaven i Ærtebjerghave Børnecenter. Læs mere om Skensved Dagpleje HER.