Det finder du i lokalområdet

Lille Skensved, Højelse og omegn er et velfungerende og ressourcestærkt lokalsamfund. Vi har en veldrevet skole og en velfungerende, integreret daginstitution. Prisniveauet på boligerne ligger fornuftigt i forhold til de fleste børnefamiliers og førstegangskøberes økonomi. Her er trygt for børnene at vokse op.

 1. Daginstitution

  Ærtebjerghave Børnecenter er en privat integreret daginstitution i Lille Skensved og er tilknyttet Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem. Institutionen har en dejlig og hyggelig legeplads og er normeret til 102 børn. Vuggestuen består af to grupper – Troldeungerne og Alferne, der bor i stueetagen. Børnehaven består af Smølferne de bor også i stueetagen (Smølferne er en blandet gruppe af store vuggestuebørn og små børnehavebørn), samt Dragerne og Fragglerne, som hører til på 1. salen. Læs mere om Ærtebjerghave Børnecenter HER eller ring på 7475 0000.

 2. Højelse Skole

  Højelse Skole er en dejlig skole, som ligger i landlige omgivelser med tid til ro og fordybelse. Skolen har ca. 250 elever og 22 dygtige lærere. Til skolen hører SFO 1-2-3, som har fine tilbud om fritidsaktiviteter til børnene og et stabilt og kreativt personale. Skolen har flotte musiktraditioner og satser på sundhed, kost og motion og udvikling indenfor det naturvidenskabelige område. Skolens resultater er blandt de bedste i Køge Kommune. Læs mere om skolen HER eller ring på 5667 2760.

 3. Skensved IF

  Skensved IF er en meget aktiv idræts- og gymnastikforening, hvor en væsentlig del af hele lokalbefolkningen mødes. Hallens placering i forhold til skolen gør, at børnene selv kan gå fra skolen til gymnastik, fordi skole og hal ligger tæt på hinanden, og fordi de er direkte forbundet af en sikker cykelsti. Skensved IF er en paraplyforening, der favner 6 afdelinger – nemlig Fodbold, Håndbold, Bordtennis, Badminton, Gymnastik og Floorball. Læs mere om idrætsforeningen HER

 4. Læge og tandlæge

  I Lille Skensved finder du både læge og tandlæge. Lægerne i Lille Skensved har 4 fastansatte læger og en uddannelseslæge, som er tilknyttet i et halvt år ad gangen. Læs mere om Lægerne i Lille Skensved HER eller ring på 5616 9035. Tandlægerne i Lille Skensved er en travl moderne digitaliseret klinik, der lægger vægt på kvalitet omhu og god service. Læs mere om Tandlægerne i Lille Skensved HER eller ring på 5614 2430.

 5. Forretninger

  Lille Skensved, Højelse og omegn er et velfungerende og ressourcestærkt lokalsamfund med et rigt erhvervsliv med frisør, fodklinik, Dagli’Brugs, bager, slagter, mekaniker, benzintank og meget mere. I den lokale Dagli’Brugs er der også hente håndkøbsmedicin, og medicin der er udstedt ved recept. Her kan du også sende og hente postomdelte pakker.

 6. Højelse

  Højelse er en Lille Skensveds idyliske søsterlandsby lokaliseret få hundrede meter mod syd. I Højelse findes skole, SFO og kirke som er centrale for mange mennesker i både Lille Skensved, Højelse og omegn. Der er cykelsti mellem Højelse og Lille Skensved. Læs mere om Højelse by og Højelse Landsbylaug HER