Køge er en kommune, hvor man kan leve sit liv, hele livet. Kommunen rummer alle muligheder for at bo, leve og arbejde uanset alder. Der bor ca. 60.000 mennesker i Køge Kommune. Kommunen består af områderne Borup, Ejby, Bjæverskov, Gørslev, Vemmedrup, Køge Nord (Ølby og Ølsemagle), Køge Bymidte, Ll. Skensved, Højelse og omegn, Lellinge, Algestrup, Herfølge og Hastrup. Kommunens samlede areal er på 25.600 ha.

GODE FORBINDELSESMULIGHEDER TIL HELE SJÆLLAND
Køge ligger kun 40 km syd for København – og det giver mange fordele. Det er blandt andet muligt at bo i Køge – nær skov og strand og samtidig arbejde i hovedstadsområdet. Køge et trafikalt knudepunkt. Motorvejene sikrer forbindelsen mod nord, vest og syd, og der er et veludbygget jernbanenet med regionaltog og S-tog – og i 2018 forbindes Køge via Køge Nord station – som den eneste station i Storkøbenhavn, udover Ny Ellebjerg, Høje-Taastrup og Københavns Hovedbanegård, med højhastighedstog, regionaltog og S-tog fra en og samme station.

KØGE ER OMGIVET AF SKØN NATUR
Kommunen er også kendt for at have et rigt kultur- idræts- og fritidsliv, hvor der er alsidige og spændende tilbud til langt de fleste kultursjæle. Og selvom Køge Kommune ligge tæt på hovedstaden, så er vi omgivet af skøn natur. Her finder du et karakteristisk landskab med herregårde, marker, landsbyer og skove samt Køge Å, der indbyder til ture ud i naturen. Det samme gør de smukke strande nord og syd for Køge Havn.  

AKTIV BOLIGPOLITIK
Med de mange landsbyer og mindre byer har Køge en mangfoldig boligmasse. Kommunen er desuden kendt for at have en aktiv boligpolitik, der sikrer, at kommunens boliger opfylder nutidens krav og er rettet mod fremtiden. Boligerne er rent arkitektonisk i overensstemmelse med det omgivende miljø. Det skaber boligområder, der danner rekreative rammer for borgernes trivsel – med boliger for enhver smag.

HISTORISKE ATTRAKTIONER
Gennem tiderne har Køge været kendt som en stærk og traditionsrig industrikommune, hvor store virksomheder har ført an i kommunens udvikling. Det gør de stadig. Men i disse år oplever vi samtidig en betydelig vækst inden for blandt andet service, handel, transport og logistik, hvor nye virksomheder i alle størrelser skyder op. Desuden er Køge Kommune i fuld gang med at udvikle sig til et regionalt kraftcenter. Bygning af hovedsygehus, udvikling af et nyt byområde i Køge Kyst, ny jernbane og station i Køge Nord, Campus Køge og etablering af jorddepot er blandt de mange perspektivrige projekter, der vil præge og udvikle kommunen i de kommende år.